Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Spanyolország linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kanári - Minibusz [4. oldal]
részletek »

Spanyolország képes leírás: Kanári - Minibusz [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: spanyolorszag.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 134 db
Kanári-szigetek

Kanári-szigetek

Utazás a Kanári-szigetekre (Spanyolország, képek) Kanári-szigetek, tengerpart, sziklás tengerpart, Kanári-szigetek, Naplemente a Kanári-szigeteken. Az egész sziget vulkanikus kőzetből áll. Ha tetszik a feltöltött fotó, szavazz rá! Osszd meg Te is utazási képeidet, megéri, mert most nyerhetsz is vele!

Katalán Zene Palotája, Barcelona

Katalán Zene Palotája, Barcelona

A Katalán Zene Palotája (katalánul Palau de La Música Catalana, spanyolul Palacio de la Música Catalana) Lluís Doménech i Montaner, a szecesszió Gaudí és Puig y Cadafalch mellett harmadik ismert katalán alkotója illetve annak elméleti megalapozója által tervezett koncertterem, melyet 1905-ben kezdtek el építeni és 1908-ban avattak fel. Barcelonában, a Calle de Amadeo Vives és a Calle Alta de San Pedro sarkán áll, a Calle de Sant Pere Mes Alt 11 szám alatt. Kezdetben az Orfeó Catalá nevű kórusnak kívántak otthont teremteni vele, de ma már az azonos nevű intézmény székhelye is. Magát a kórust Lluís Millet és Amadeu Vives alapította 1891-ben a katalán zene újjászületésére irányuló szándékok által vezérelve. A Katalán Zenepalota egyike a legfontosabb modernista alkotásoknak a városban. Az épületet vörös klinkertégla, rikító mozaikdíszítés fedi, mely Lluís Brú munkája.

Királyi Palota, Madrid

Királyi Palota, Madrid

V. Fülöp megbízásra készült épület, kiállítása III.Károly lakosztályai, a kápolna, a Bourbon-termek, az értékes németalföldi gobelingyűjtemény, festménygyűjtemény, Királyi könyvtár, Fegyvertár és a kertben a királyi hintókat bemutató Kocsimúzeum.

La Manga, Paradicsom két tenger partján

La Manga, Paradicsom két tenger partján

A Murcia tartományban fekvő, La Manga üdülőterület Spanyolország egyik legkellemesebb klímájú térsége. A napsütéses órák száma kiemelkedően magas, s így a tengervíz hőmérséklete is nagyon kellemes. Ezen különleges természeti adottságoknak köszönhetően kapta a partszakasz a Costa Cálida azaz Meleg Part elnevezést. A La Manga egy hozzávetőleg 22 km hosszú nyitott földsáv, amely leválasztja a Mar Menor -t (Kis Tenger) a Mar Mayor-ról (Nagy Tenger, azaz Földközi-tenger), így hozva létre a két tengert. A földnyelv legkeskenyebb pontja mindössze 100 m, míg legszélesebb pontja 1,5 km széles. A La Manga-t teljes hosszában négy csatorna szeli át, melyek a két tenger közötti összeköttetést biztosítja. A földnyelv mindkét végén természetvédelmi területté nyilvánított sólepárlók találhatók - az északi részén Parque Regional de las Silanasy Las Amoladeras található. A földnyelv teljes, fürdőzésre alkalmas partszakasza meghaladja a 44 km-t, melynek Mar Menor-i oldala keskeny, védett öblök által tagolt, míg a Földközi-tenger felől széles, hosszan elnyúló aranyszínű homokkal szegélyezett partok sorakoznak. A partok tisztántartására fordított erőfeszítések eredményeképpen, a partszakasz majd' ...

La Sagrada Família, Barcelona

La Sagrada Família, Barcelona

A Sagrada Família, a Szent Család-templom vagy A Jövő Temploma Barcelona területén található templom, katalán nyelven a hivatalos neve: Temple Expiatori de la Sagrada Família (A szent család engesztelő temploma). Antoni Gaudí mesterműve. Az UNESCO kulturális Világörökség része kriptája és a Születés kapuja. A templom építésének ötlete egy gazdag barcelonai könyvkereskedőtől ered, José María y Bocabella olyan bazilikát szeretett volna, amelyben gazdagok és szegények egyaránt imádkozhatnak.

LAST MINUTE központ - Last minute Spanyolország

LAST MINUTE központ - Last minute Spanyolország

Akciós és last minute Spanyolország ajánlatok Spanyolország régióiba: Costa brava | Costa del Sol | Mallorca | Ibiza | Gran Canaria | Madrid | Barcelona | Tenerife | Körutazások, tengerparti nyaralások, utazási ajánlatok a világ országaiba, előfoglalási akciók weboldalunkon.

Last minute utak - Spanyolország

Last minute utak - Spanyolország

Az INVIA.HU immár negyedik éve van jelen a magyar piacon az online utazás értékesítők között. Mögötte áll Közép-Európa legnagyobb online utazási ügynöksége, az INVIA.CZ, mely megalapítása óta több, mint 300 000 elégedett ügyfelet mondhat magáénak, és az utóbbi években hálózatát kiterjesztette Szlovákia, Lengyelország és Románia felé is. Kiváló technológia, az idegenforgalom sokéves ismerete, gyorsaság és megbízhatóság - mindezek az INVIA.HU versenyképes előnyei közé tartoznak az online utazás értékesítők piacán. A kiválasztott utazást megrendelheti és megvásárolhatja nálunk ugyanazon az áron, amennyiért azt az utazásszervező iroda kínálja. Az INVIA.HU honlapján a nap 24 órájában heti 7 napon keresztül egy helyen tekintheti meg az állandóan frissített katalógus- és last minute ajánlatok kínálatát egyszerű és áttekinthető formában. Ezáltal az Ön idejével spórolunk az utazási ajánlatok kiválasztásánál az egyes utazási irodák és ügynökségek eltérő katalógusaival szemben. Jelenleg az INVIA.HU több tucat magyar utazásszervező programjait kínálja, melyet hétről-hétre újabb, megfelelően bejegyzett és biztosított utazási irodák ajánlatával bővítünk. Last minute Spanyolországi utakat kínálunk többféle utazási formában (busszal, repülővel), étlekzés nélkül, félpanziós vagy panziós ellátással. Utazási időpontok megtekintése, foglalás weboldalunkon keresztül. Last minute Spanyolország.

Leon

Leon

León város León tartomány fővárosa. A tartományban élők közel negyede kb. 137.000 fő él ebben a városban. Ebből a tartományból, pontosabban a Duero folyó partjáról származnak a legjobb Spanyol borok. A tartományban sziklás, hegyes vidékek, völgyek, legelők, folyók és patakok is vannak, ezért az aktív kikapcsolódást kedvelő turisták egyik kedvenc helye. León több hatalmas épületei közül a gótikus Katedrálisáról híres, de itt található a világ legjobb román stílusú festmények gyűjteménye is. A várost az 1. században alapították, amikor is a Római légió egy katonai tábort hozott itt létre, ami később várossá fejlődött. A történelme során többször is lerombolták és elnéptelenedett a város és rengeteg próbálkozás volt az újraélesztésére, de végül V. Alfonz (994-1028) leóni királynak sikerült csak. A város bulizós része a Barrio Húmedo becenevet viseli. Ez a régi városrészben van, a nagyrészt ép római városi falakon belül. Szabad fordításban úgy szokták hívni, hogy nedves kerület. Ez arra utal, hogy itt viszonylag kis területen 100-150 kocsma és bár található, ahol igen nagy mennyiségben fogy az alkohol.

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Lloret de Mar, guia. Alles über die beiden Lloret de Mar. All about Lloret de Mar. Aqui encontraras todo lo que necesites saber de LLORET DE MAR, como videos, telefonos, fotos, mapa callejero, mapa de las playas y calas, listado de hoteles, bares, agencias de viages, farmacias, etc. sus monumentos, noticias del dia, su historia...... mejor que entres y veas.

Hirdetés
Madrid

Madrid

Madrid Spanyolország fővárosa és legnépesebb városa. A település az ország közepén, a Manzanares folyó partján található. Madrid alatt általában a várost és az azt körülvevő falvakat is értjük, ezt a területet Castile, León és La Mancha határolják. Mivel Spanyolország fővárosa, itt ülésezik a parlament, illetve itt él a király is. Madrid nemcsak földrajzilag, politikailag is Spanyolország központja. A jelenlegi polgármester, Alberto Ruiz-Gallardón a középső jobboldali néppárt tagja. 2003 óta van hatalmon, akkor a leköszönő (szintén néppárti) José María Álvarez de Manzano-t váltotta. Mint fővárosnak, Madridnak a kulturális szerepe is nagyon fontos. Komoly európai gazdasági város és nemzetközi reptere, a Barajas a legnagyobb a félszigeten. Életszínvonala, gazdasági exportja és piacának mérete miatt egyértelműen Madridot tekinthetjük a régió pénzügyi központjának. Szinte minden nagy spanyol cégnek itt van a székhelye és a világ 100 legnagyobb vállalatából háromnak úgyszintén. Míg Madridnak igen modern az infrastruktúrája, nagyon sok középkorra emlékeztető történelmi háza, utcája, környéke van. Rengeteg látnivaló akad itt: a madridi királyi palota, a Teatro Royal (királyi színház) ...

Madrid térképe

Madrid térképe

Madrid nagyítható utcaszintű térképe. A térkép útvonaltervezőként is használható Madridon belül, vagy távolabbi Spanyolországi uticélokhoz. A térképen megtekinthető az utcai forgalom is. A kiválasztott térképrészlet kinyomtatható.

Madridot látni és nyaralni

Madridot látni és nyaralni

Madridot látni és nyaralni A véletlen a legjobb idegenvezető a spanyol fővárosban. Ha a nyaralás alkalmával valaki megkísérli módszeresen sorra látogatni Madrid nevezetességeit, kísérlete már csak azért is kudarcra van ítélve, mert a spanyol fővárosban túl sok a látnivaló. Valamelyes tervezésre persze szükség van, de Európa legvidámabb fővárosát Madridot úgy élvezhetjük a legkényelmesebben, ahogy a véletlen éppen elénk hozza az utcákon barangolva vagy a kávéházak, bárok teraszain üldögélve. Már a repülőtérről a belvárosba vezető úton érzékeljük Madrid világvárosi oldalát. Széles, fasorokkal szegélyezett körutakon, hatalmas, többnyire kerek terek és pompázatos épületek mellett haladunk el. Megcsodálhatjuk az esküvői torta stílusú főpostát, az antik műemléknek ható diadalíveket, a reneszánsz kastélynak álcázott bankokat, de a posztmodern felhőkarcolókat is, mint például a Puerta Európa 1996-ban befejezett két szándékosan ferdére épített ikertoronyházát mely a nyaralóknak mostanában érdekes látványosság. Madrid története hajdan az óváros nyugati pereménél kezdődött, ahol ma a monumentális királyi palota áll. Pontosan itt, a Manzanares folyó magas partján építtetett erődített palotát (alcázar) 852-ben az arab hódító, I. Muhammad emír, és Mayrit-nak nevezte. A mórok kiűzése után a 11. századtól a keresztény királyok vadászkastélynak használták az alcázart, amely...

Magyar-Spanyol;Spanyol-Magyar szótár

Magyar-Spanyol;Spanyol-Magyar szótár

Magyar-Spanyol;Spanyol-Magyar szótár

Mallorca, Costa del Sol, Ibiza, Gran Canaria

Mallorca, Costa del Sol, Ibiza, Gran Canaria

Spanyol szigetek last minute áron, Mallorca, Costa del Sol, Ibiza, Gran Canaria. Spanyolország legnagyobb szigete, a pezsgő Mallorca most akicós áron is elérhető! Böngéssze át a mallorcai utak mindegyikét, hogy megtalálja álmai nyaralását! Mallorca minden, amit az utazó kívánhat, aki szereti egyesíteni az aktív pihenést a tengerparton heverészéssel. Egy mallorcai út keretében ugyanis nem csak sziklát mászhatunk, barlangokat fedezhetünk el vagy búvárkodhatunk, hanem szinte egész évben élvezhetjük a szikrázó napfényt. Irány Mallorca , ha a legjobb ár az, amit keres, akkor egy last minute utazás keretében!

Mar Menor

Mar Menor

A Mar Menor a maga 170 km2-es felszínével Európa legnagyobb kiterjedésű sós vizű tava, melynek átlagos mélysége 3,5 m-t, legmélyebb pontja 6,5 m, kerülete pedig meghaladja a 73 km-t. A Mar Menor egy lenyűgöző, természet alkotta medence, melynek egész évben kiemelkedően magas - nyári hónapokban 30°C téli hónapokban 11°C - hőmérsékletét az évi átlagos 320 napsütéses napok száma biztosítja - megközelítőleg 3000 óra évente. A tó vizének, melynek 50%-os sótartalma Európában egyedülálló, tudományosan bizonyított gyógyító hatása kiemelkedő a reumatikus, valamint érrendszeri megbetegedések terén. A Mar Menor "fekete homokja" első látásra ugyan kissé meglepő látványt nyújt egy-egy fürdőző testét borítva, kitűnően csillapítja viszont az említett betegségek által okozott tüneteket. La Manga a tengeri szelek által felhalmozott homokdűnéknek a szeizmikus mozgások következében történő kiemelkedésekor született. Az így létrejött földnyelv hozta létre a Mar Menor mai formáját.

Miért spanyol hagyomány a bikaviadal?

Miért spanyol hagyomány a bikaviadal?

Miért spanyol hagyomány a bikaviadal? Ha Spanyolország, akkor mindenkinek eszébe jut a bikaviadal mint az ország legfőbb jelképe. A hagyománynak ma szigorú koreográfiája van, de nem volt mindig így: a zóna ősi kultuszok és szokások között a kereste a bikaviadalok eredetét.

Minibusz Spanyolországba

Minibusz Spanyolországba

Minibuszos személyszállítás Európa teljes területén háztól-házig. Munkavállalóknak, utazóknak, kirándulóknak, zarándokoknak ideális megoldás az utazásra. Gyors, pontos lehetőség a buszos utazást előnyben részesítőknek. Csomagok szállítása is megoldható velünk. Elérhető árak és rugalmas megoldások jellemeznek minket.

Tuti menü