Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Spanyol városok képes leírás: Spanyolország - Zaragoza [2. oldal]
részletek »

Spanyol városok: Spanyolország - Zaragoza [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: spanyolorszag.tlap.hu » Spanyol városok
Keresés
Találatok száma - 26 db
Spanyolország nevezetességei

Spanyolország nevezetességei

Az alábbi oldalakon megismerkedhetünk Spanyolország látványosságaival, érdekességeivel. Bemutatjuk a legkedveltebb nyaralóhelyeket és műemlékeket, a nevezetes városokat, valamint az országra leginkább jellemző sajátosságokat. A Spanyolországba utazók felejthetetlen élményben részesülnek akkor is, ha a történelmi nevezetességeket kívánják megtekinteni, de akkor is, ha csak egy pihentető nyaralásra vágynak. Spanyolország történelme nagyon régi időkre nyúlik vissza, melyeket mai napig őriznek a műemlékek. Nem csupán nyaralásban lesz része az ide látogatóknak, hanem élő történelmet tekinthet meg.

Spanyolország városai

Spanyolország városai

Spanyolország fővárosa és az azonos nevű tartomány központja Madrid, az Ibériai-félsziget földrajzi középpontjában helyezkedik el. 1562 óta az ország fővárosa, több kisváros összeolvadásából jött létre, ezért is hívják a madridiak "la Villa"-nak, azaz "a kisváros"-nak. Madrid rendelkezik egy nagy főváros minden sajátosságával, ugyanakkor megőrizte a vidéki élet varázsát és a tradícióit. A városban az év első percétől fogva ünnepek sokasága követi egymást. Szilveszter éjjelén a madridiak összegyűlnek a város főterén, a "Puerta de Sol"-on, míg Spanyolország többi lakója a televízióban figyeli a főtér hatalmas óráját, amint elüti az éjfélt, és az év utolsó 12 másodpercében, minden ütéskor megesznek egy szőlőszemet. Ezután január 5-én ünneplik a Három Királyok érkezését ("Cabalgata de los Reyes Magos"), akik ekkor hozzák el a gyerekeknek az ajándékokat. Május 15-én ünneplik a város védőszentjét, San Isidro-t. A több napig tartó rendezvénysorozat alatt a madridiak elzarándokolnak San Isidro mezejére, és isznak a megszentelt forrásvízből, amely a védőszent remetelakjában tör a felszínre. Sokan öltöznek be a tradicionális madridi viseletbe, vagy piknikeznek a szabadban...

Spanyolrszágról

Spanyolrszágról

Ezen az oldal spanyolország kultúrájáról, időjárásáról, éghajlatáról domborzatáról, tájairól szóló blog. Utaztatással is foglalkozik az oldal, de kis mennyiségben, inkább Spanyolországról általában. Az oldalt sűrűn frissítem és bővítem. Leginkább a napi időjárás előrejelzéssel bővítjük, de még sok érdekes információval látom el az oldalt látogatókat.

Tarragona

Tarragona

Tarragona város weboldala. Szállások, Múzeumok, Látnivalók, Üzleti és Konferenciaközpontok, Bevásárlóközpontok

Toledo

Toledo

A Madridtól 70 km.-re délre található, sziklán fekvő Toledo sokak szerint Spanyolország leggyönyörűbb városa. Elsősorban a történelmi óvárosok, és a régi kastélyok, templomok kedvelőinek ajánlható. Mindenesetre nem lehet véletlen, hogy a várost az UNESCO 1986-ban a világörökség részévé nyílvánította. Toledo történelmi óvárosában sétálva úgy érezhetjük, mintha a középkorban lennénk a világ leszebb városában. A teljesség igyénye nélkül: a III. századi római palota, az Alcazar, a Katedrális, és a Monasterio San Juan de los Reyes mind megtekintésre érdemesek a régi városok kedvelőinek, de a teljes óváros hatalmas élményt nyújt.

Valencia

Valencia

Valencia (katalánul València) Spanyolország harmadik legnagyobb városa, egyben Valencia autonóm közösség és Valencia tartomány székhelye. A város Spanyolország keleti felén, a Földközi-tenger partján fekszik, Barcelonától 350 km-re délre, Madridtól 352 km-re keletre. Éghajlata: a város klímája mediterrán. Az évi átlagos középhőmérséklet 17,8 °C. Januárban 11,5 °C, augusztusban 25,5 °C az átlagos hőmérséklet. Télen a hőmérő higanyszála soha nem esik 6 °C alá, nyáron viszont nappal 40 °C feletti hőmérséklet nem ritka. Az évi csapadék mennyisége 500 mm.

Városok Spanyolországban

Városok Spanyolországban

Egyre több spanyolországi település, sziget (Tenerife), nagyváros és régió (pl.: Costa Brava) bemutatása. Híres látnivalók, szállodák ajánlója, képek, program ls szórakozási lehetőség tippek is a blogon. Bárki hozzászólhat, illetve komplett település leírás is beküldhető. Nevezetességek, érdekességek. Hasznos linkek több nyelvből összegyűjtve, nyaralási tippek, időjárás és térkép az utazás tervezéséhez.

Vitoria

Vitoria

Vitoria-Gasteiz (Gasteiz) Vitoria (baszkul: Gasteiz) - Területe: 7 234 km&up2; - Lakossága: 2 108 281 fő - Népsűrűség: 291 fő/km&up2;; - Tartományai: Álava (Araba), székhelye Vitória (Gasteiz) - Guipúzcoa (Gipuzkoa), székhelye San Sebastián (Donostia) - Vizcaya (Bizkaia), székhelye Bilbao (Bilbo). Elnevezése - Spanyol nevének eredete első lakóinak nevéből (vascones) származik. Baszk (euskera) neve: Euskadi, az Euskal Herria (baszk haza) kifejezésből rövidült. Baszkföldön évszázadok óta két nyelven beszélnek, spanyolul és baszkul. 2001-ben a lakosság 51%-a csak spanyolul, 32%-a spanyolul és baszkul beszélőnek vallotta magát. 18%-a úgy nyilatkozott, hogy érti a baszk nyelvet, de nyelvi nehézségei vannak. Azóta ez az arány a kétnyelvűség javára változott. A baszk nem indoeurópai eredetű nyelv, melyet jelenleg Észak-Spanyolország néhány területén, Baszkföldön és Észak-Navarrában, illetve Franciaország legdélnyugatibb részében, Francia - Baszkföldön, az Atlanti - Pireneusok régiójában beszélnek több dialektusban. Nyelvrokonsága ismeretlen, egyike a legősibb Európában használt nyelveknek. Spanyolul a baszk nyelv: euskera, vascuence,'vasco, lengua vasca. Baszkul a baszk nyelv, euskara, euskera...

Zaragoza

Zaragoza

Zaragoza város a Spanyolországi Aragónia autonóm terület székhelye. Spanyolország ötödik legnépesebb városa. Az Ebro folyó partján, egy völgyben fekszik, ahol a Huerva és a Gállego folyó beletorkollik az Ebroba. Látnivalók: Nuestra Señora del Pilar Székesegyház vagy Virgen del Pilar: a Plaza del Pilar közepén áll a város jelképe, az Ebro partján. La Seo vagy Megváltó-katedrális (Catedral de San Salvador): a Plaza de La Seo téren álló öthajós katedrális, a 12-17. században épült. Tőzsde (Lonja): reneszánsz épület, 1551 Városháza (Ayuntamiento) Torreón de la Zuda Római falmaradványok Szent-János templom Érseki palota (Palacio Arzobispal) Szent Sír-kolostor (Convento de San Sepulcro) Mária Magdolna-templom (Iglesia de la Magdalena) Szent Károly-papnevelde (Seminario de San Carlos) Arab fürdők (Baños Árabes) Szent Egyed-templom (Iglesia de San Gil) Igazságügyi Palota (Audiencia / palacio condes de Morata) az Argillo grófok palotája (Palacio Conde de Argillo) Szent Pál-templom (Iglesia de San Pablo) Aljafería-kastély (Castillo de la Aljafería) Puerta del Carmen városkapu Don Juan de Lanuza szobra Szent Engracia-kolostor (Convento de Santa Engracia)

Tuti menü